TRENDIKKÄISTÄ TRENDIKKÄIN

Follow my blog with Bloglovin
Nyt on kasvilla kurvit ja raidat kohdillaan! Tämän hetken kuumin juttu kasvitrendeissä on lehtien kirjavuus, läikikkyys ja raitaisuus.

Silkkimaijalla (Clathea orbifolia)  on siis homma hallussa. Kasvilla on suuret pyöreähköt ja raidalliset lehdet.

Mobile Image (29).jpg

Oman työni puolesta tiedän, että tämän kasvin suosio on lyönyt ällikällä sen viljelijät keskisessä Euroopassa. Kasvia on hankala saada tänne Suomeen myytäväksi. Aina silloin tällöin se kuitenkin onnistuu ja voit löytää tämän kaunottaren ihan yllättävästäkin paikasta. Omani löysin taannoin sattumoisin ruotsalaisen huonekalujätin kasvihyllystä 😉

Mikäli nyt halajat tai jo omistat kasvin, etkä oikein tunne kaveria vielä niin tässä sinulle muutama seikka joka kannattaa huomioida tämän kasvin kanssa.Mobile Image (33)

Silkkimaija kasvaa erittäin suureksi. Ei kovinkaan korkeaksi ehkä noin 50-70 cm, mutta se on LEVEÄ! Varaudu tähän sijoituspaikkaa valitessasi.

Toinen oleellinen juttu tämän murusen kanssa on kasvupaikan olosuhteet. Hänen ylhäisyytensä vaatii paljon valoa, ei kuitenkaan paahdetta.

Suuret lehdet haihduttavat valtavasti ja kasvi on janoinen hyvinkin usein. Omaa kaunotartani kastelen aina kun sen lehdet näyttävät nuokkuvilta. Lannoitan kasviani kevät ja kesäaikaan n. kerran viikossa.

Silkkimaija pitää myös sumuttelusta ja runsaasta ilmankosteudesta. Omani asustaa suihkun valoisassa pukuhuoneessa, jossa ilmankosteus on oiva kasvia ajatellen.

Uudet lehdet nousevat ihanasti rullalla ja ikääntyessään ne avautuvat kauniin pyöreähköksi ja raidalliseksi.Mobile Image (30)

Tarkkailehan viherkasvikauppojen valikoimia, mikäli tämä kasvi aiheutti ihastusta! Uskon silkkimaijan saatavuuden paranemiseen ihan lähiaikoina.

p.s. Kauniin korin löysin maijalleni Porvoosta, Unelmien puodista. Porvoossa vietettiin eilen (4.5.2018) mukavaa tapahtumaa Ostosten yötä.Mobile Image (32).jpgKaupallinen yhteistyö Unelmien puodin kanssa

Terveisin

-Vihreän peukalon Tiina-