LAUANTAIN MUSTILA VIERAILU

Mustilan puutarhalla, Elimäellä vietettiin tänään lauantaina puutarhakauden avajaisia. Odotin aijemmin viikolla kuumeisesti tätä lauantaita ja Mustilan retkeäni, sillä en ole koskaan ennen käynyt siellä.

Puutarhakauden avajaisissa oli paikalla eri asiantuntijoita kertomassa eri aiheista puutarhaan ja kasveihin liittyen. Itse ajoitin saapumiseni Mustilaan niin, että ehdin parahiksi kuuntelemaan Peter AM Tigerstedin jutustelua kasveista, ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksesta kasvien kasvattamiseen kotipuutarhoissamme. Niin ja kuulimmehan me tietenkin myös ’Vanhasta rouvasta’ japaninmagnoliasta. Oli ilo kuunnella asioita hänen kertomanaan!

Mustilassa tehdään myös viiniä kotimaisista marjoista ja tilalla sijaitsee sekä viinitupa että myymälä, josta näitä viinejä voi ostaa vaikkapa tuliaisiksi. Itse nautiskelin pienen viinilasillisen viinituvan aurinkoisella terassilla, kukkivien omenapuiden katveessa

Sitten shoppailemaan puutarhamyymälään. Alla kuvia puutarhamyymälästä ja sen valikoimista sisältä sekä ulkoa.

Shoppailukierroksen jälkeen tein pikkuisen kävelyretken puutarhamyymälästä puutarhakahvilaan. Reitti kulki ihanan niityn halki jossa lemmikit kukkivat parhaillaan. Matkalla bongasin myös kimalaisen hommissaan keltakotakuusaman kukinnoissa.

Jätskitauon vietettyäni olikin aika lähteä takaisin kotiin päin. Kilautin kuitenkin sitä ennen ystävälleni ja sovimme tulevamme lähiaikoina yhdessä kiertämään arboretumin. Ihastuin paikkaan silmittömästi!

Mustilan puutarha ja arboretum on mukava ja mielenkiintoinen kesäretkikohde!

Terveisin

-Vihreän peukalon Tiina-