LEINIKIT, LIIAN IHANAT LEINIKIT <3

Follow my blog with Bloglovin
Vappuaaton jälkeisenä aamuna on ihana herätä kauniiseen näkyyn, kukkakimppuun joka on tehty jaloleinikeistä.Mobile Image (14).jpg

Jaloleinikeillä (Ranunculus asiaticus) on nyt juuri paras sesonkiaika ja niitä onkin runsain mitoin eri värisiä ja muotoisia  tarjolla kukkakaupoissa.

Leinikit tulevat yleensä aina myyntiin joulun ja alkuvuoden tulppaanisesongin jälkeen. Leinikkisesongin jälkeen siirrytäänkin pionisesongin kautta daalioiden aikaan. Ihania sesonkiaikoja on siis tiedossa koko kevään ja kesän.

Leikkokukkabuumin ollessa nyt kuumimmillaan, viljelijät kehittelevät mitä erikoisempia lajikkeita kukistaan. Sehän on meille kukkien ystäville mitä mukavinta!Mobile Image (25).jpg

Suurin osa meillä myytävistä leikkokukista kulkeutuu Suomeen Hollannin kautta. Amsterdamin liepeillä on Aalsmeer niminen kaupunki, jossa on maailman suurin kukkatukku- ja huutokauppa-alue, josta kukkia matkaa maailman eri kolkkiin. Myös erilaisia kukkia ja kasveja viljellään Hollannissa paljon.Mobile Image (15)

Tätä  Ranunculusta, jaloleinikkiä, viljellään paljon Italiassa. Josta se sitten kulkeutuu Hollannin kautta kukkakauppoihin ja sieltä kotiimme, maljakkoihimme.

Oletko koskaan miettinyt leikkokukkakimppusi alkuperää ja matkaa kotiisi? Se on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja käsittelyvaiheita. Tämän moninaisen matkan eri vaiheet ovatkin avainasemassa leikkokukkien kestävyyden kannalta. Jokaisen vaiheen ja käsittelyn on tapahduttava ammattimaisesti, jotta kasveille saavutetaan paras laatu ja kestävyys meidän kotimaljakoissamme. Tämän vuoksi itse ostan aina kukkani kukkakaupasta. Kukkakaupassa osataan käsitellä ja varastoida erilaiset kukat niiden vaatimalla tavalla. Näin minulla, kuluttajalla, on mahdollisimman kauniit ja kestävät kukkaset maljakossani. Mobile Image (24).jpg

Jotta saat leinikkikimpustasi mahdollisimman kestävän kannattaa se sijoittaa sopivan kokoiseen maljakkoon ja viileään veteen. Vettä kannattaa vaihtaa muutaman päivän välein ja samalla pestä maljakko. Tällöin on hyvä tarkistaa myös kukkien imupinnat (varren päät), että ne ovat hyvässä kunnossa. Niihin voi tarvittaessa leikata uudet, viistot imupinnat terävällä veitsellä. Mikäli leikkaat uudet imupinnat, aseta kimppu heti takaisin veteen imupintojen leikkaamisen jälkeen. Uudet imupinnat eivät saa päästä kuivumaan. Kimpun voi sijoittaa viileään tilaan yöajaksi, mikäli siihen on mahdollisuus. Tämä pidentää kimpun ikää.parempi

Minun leinikkikimppuni viettää yönsä alakertamme kylmäkellarissa. Näin saan nauttia sen ihanuudesta vielä pitkään, varmasti reilun viikon verran.

Käy sinäkin poimimassa sesongin herkut kukkakaupastasi. Jaloleinikkejä on tarjolla nyt jos jonkinmoisia ja hei, näitä saa myös ruukkukasveina!

Terveisin

-Vihreän peukalon Tiina-

2 Comments

Kommentointi on suljettu.