NIMENSÄ MUKAINEN – KAUNOKAINEN

Follow my blog with Bloglovin
Vihdoinkin ilmat ovat lämmenneet niin että on tullut mahdollisuus aloitella pienenpieniä puutarhajuttuja! Jibii!

Minulla on tapana istutella ensimmäisenä keväällä sisäänkäyntiemme yhteydessä oleviin vanhoihin uurnaruukkuihin kevätkukkijoita. Aika useina vuosina ne ovat olleet orvokkeja. Kyllähän ne houkuttelivat tänäkin vuonna, mutta vaaleanpunaiset kaunokaiset veivät nyt voiton.Mobile Image (12)

Mielestäni nämä vaaleanpunaiset, karkkimaiset, söpöydet sopivat täydellisesti talomme vanhan roosan väritykseen. Vai mitä mieltä sinä olet?Mobile Image (10)

Kaunokainen (Bellis perennis) sopii mainiosti kevätistutuksiin, se sietää kevään viileitä kelejä suhteellisen hyvin.

Kaunokaiset ovat ruukkuistutuksissa hyvinkin kestäviä kukkijoita. Täytyy vain muistaa katkoa pois kaikki kukkineet kukat kukkapohjuksen kanssa. Kukkapohjus on se vihreä osa johon kukka itsessään kiinnittyy. Mikäli nyppii pois vain kuihtuneet terälehdet, kasvi alkaa muodostamaan siemeniä ja kukinta kärsii.

Meillä kaunokaiset nauttivat aamupäivien aurinkokylvyistä ja loppuillan viime säteistä. Bellikset kannattaa sijoittaa valoisaan kasvupaikkaan ja niitä tulisi kastella säännöllisesti. Kasvualusta ei saisi päästä kuivumaan.

Belliksiä kannattaa lannoitella kesäkukille tarkoitetuilla lannoitteilla, valmisteen ohjeen mukaisesti. Näin kukinta säilyy runsaana.Mobile Image (11)

Bellis-valikoima on nyt juuri parhaimmillaan puutarhaliikkeissä, joten ei muuta kuin valitsemaan itsellesi omat namuset. Belliksen kukkahan on aivan kuin jokin pehmeä irtokarkki – ihana!

Terveisin

-Vihreän peukalon Tiina-