UUSI MAIJA-RAKKAUS

Follow my blog with Bloglovin
Taas se iski….uusi maija-rakkaus!

Kävelinpä puutarhamyymälän viherhuoneeseen ja siellä se sitten odotteli! Ihana, ihana, uusi maija-tuttavuus Calathea Warszewicii! Tälle kaunottarelle en ole vielä löytänyt suomenkielistä nimeä ja täydennän sen heti tänne mikäli tällä kasvilla sellainen on.Lehtilähäri.jpg

Tällä maijalla on uskomattoman hienot lehdet, miltei kuin tummaa kuvioitunutta samettia! Lehtien alapinta on hienostuneen viininpunainen. Mielettömän hieno kokonaisuudessaan. Niin ja eihän hänen ohitseen voinut olla kävelemättä nappaamatta sitä kainaloon ja kassan kautta kotiin…..

Kotimatkalla mielessäni jo sijoittelin sen kasville sopivaan paikkaan, sisustukseemme soveliaaseen suojaruukkuun ja ympäristöön.

Maijat pitävät valoisasta kasvupaikasta, mutta eivät paahteesta. Ohuehkot lehdet palavat helposti liiasta auringosta. Meillä se pääsi runsaaseen hajavaloon, valoa tulee useasta suunnasta koko päivän.

Multa on hyvä pitää suht kosteana. Pintamulta saa kuivahtaa muutaman sentin syvyydeltä ja tämän jälkeen kastella juuripaakku taas kunnolla. Kasvi ei kuitenkaan tykkää jatkuvasta märkyydestä, joten anna mullan kevyesti kuivahtaa kasteluiden välillä.

Maijoille käy hyvin kaikki tavalliset viherkasvilannoitteet. Itse lannoittelen nestemäisellä lannoitteella, kevät-kesäajan, lannoitteen ohjeen mukaisesti.

Nämä maija-kaunottaret rakastavat myös sumuttelua. Minä löysin aivan ihanan suihkupullon ja sijoitin sen oman maijani viereen muistuttelemaan sumuttelusta. Sumuttelutouhut kannattaa ajoittaa illansuuhun, sillä valoisassa paikassa saattavat vesipisarat polttaa auringonvalon kanssa lehtiin vioitusta.

Kuvioilliset kasvit ovat tällähetkellä kasvitrendien aallonharjalla ja siksi myös maijavalikoimat ovat runsaimmillaan hyvin varustetuissa kasvikaupoissa.

Mutta minä olen kyllä niin onnellinen tästä uudesta tuttavuudestani! Toivottavasti sinäkin innostuit ja löydät oman maija-suosikkisi 🙂

p.s. Nyt olen tarkistellut tämän maijan nimeä luotettavista lähteistä, eikä tällä kasvilla ole vielä suomenkielistä nimeä.

Terveisin

-Vihreän peukalon Tiina-