PAIKOILLENNE, VALMIINA, PALMUSUNNUNTAI!

Follow my blog with Bloglovin
Minä se olin jotenkin ihan muissa maailmoissa ja miltei kokonaan unohtanut että ensi sunnuntai on jo palmusunnuntai! Sitten kun tämän tajusin keskiviikkona tulikin kiire kaupoille, ostamaan pääsiäiskukkia ja rairuohon siemeniä.

Rairuhohot kylvin heti ostosreissulta saavuttuani, vaikka ei ne vielä sunnuntaiksi ehdikkään. Mutta varmaan jo ensi viikon kiirastorstaiksi ehtii.RAIRUOHO

Kävin aikaisemmin tämän vuoden alussa Tukholmassa Formex-messuilla ja siellä oli kovin trendikästä laittaa sipulikukat esille ilman ruukkua, juuristo paljaana. Päätin minäkin kokeilla laittaa helmililjani tällätavoin.ilman ruukkua kupu.jpg

Loput sipulikukkani istuttelin perinteisesti. Jokaisen omaan pikkuiseen, keraamiseen ruukkuusa.purkista ulos.jpg

Kasvien juuripaakut olivat kuitenkin paljon kookkaammat kuin matalat ruukkuni, niin poistin suurimman osan valkoisista, pitkistä juurista. Sipulikukilla poweri on sipulissa ja siksi niiden valkoinen, lonkeroinen juuristo kestää kovaakin käsittelyä.kohta istutetaan.jpg

juuri istutettuna.jpg

Sipulikukkia ei oikeastaan tarvitse kastella juuri ollenkaan. Niinkuin todettu, voima on sipulissa ja liikakastelu vain venyttää kasvustoa. Sumuttelu kasvualustaan silloin tällöin riittää niille hyvin.

Keltainen väri ei ole oikein koskaan kuulunut suosikkeihin, niinpä nämäkin kukat ovat nyt valkoiset. Tosin ne vielä on niin nuppuiset ja aluillaan että vihreä on ainoa mitä näkyy. Onneksi sipulikukat ovat nopeita kasvamaan kun pääsevät huoneenlämpöön, joten toivoa kukinnasta suht pikaisestikkin on.rivi

Keväisen fiiliksen tuojiksi laittelin istutuksiin vielä muutamia puutarhasta keräämiäni oksia.

Minun palmusunnuntain kukkaseni ovat kuvasta vasemmalta lukien perunanarsissi, valkoinen tavallinen narsissi, valkoinen helmililja ja sitten vielä yksi perunanarsissi.

Toivottelen mukavaa palmusunnuntaita.

Minä toivon että edes yksi perunanarskun kukka olisi palmusunnuntaina auennut, sillä niissä on maailman ihanin tuoksu!

p.s. Niin ja kyllä minulla niitä keltaisiakin ajatuksia on, niistä ehkä tuonnempana…..

-Terveisin Vihreän peukalon Tiina-