IKKUNALAUTOJEN KAUNOTAR

Follow my blog with Bloglovin
Auringon pilkahdellessa ja sen säteiden siivilöityessä ikkunalaudallani olevan verkkomaijan (Calathea musaica `Network`) lehdistön lävitse tuli äkillinen ja pakottava tarve kirjoittaa teille pikaisesti tästä ihanasta kasvista. Voiko kukaan olla pitämättä tästä ihanuudesta, sillä niin kauniin keväänvihreä ja satumainen tuo lehdistö on! Minä ainakin olen tätä mieltä ❤

Verkkomaija on kuuluu majoijen laajaan sukuun ja on sukulainen nukkumatille, virallisemmin paavonnukkumatille (Maranta leuconeura).

Verkkomaija ruukkuineen.jpg

Tämä ihanan vihreä, verkkolehtinen kasvi on suhteellisen helppohoitoinen. Se menestyy hajavaloisessa sekä valoisassa kasvupaikassa. Liiasta paahteesta ja suorasta auringonpaisteesta se kärsii tai pikemminkin kuivuu liikaa.

Kuivumisesta päästiinkin sitten kastelu-asioihin. Tätä verkkomaijaa kastellaan suhteellisen runsaasti. Pintamulta saa kuivahtaa muutaman sentin syvydeltä (kokeile sormella) ja sitten on taas uusintakastelun aika. Kastele tällöin juuripaakku läpikotaisin ja anna taas kuivahtaa.

Tavalliset huonekasveille tarkoitetut käsikauppatavarana myytävät lannoitteet käyvät tälle kasville. Lannoita ohjeen mukaisesti kesäkuukausina. Talvella lannoitus pidetään tauolla.

Sumutellakkin tätä kaunokaista saa, se rakastaa sitä!

Aivan ihana ihana kasvi!

Mitä mieltä sinä olet? Tuliko merkintä hankintalistalle?  😉

– Tervesin Vihreän peukalon Tiina-