KOMEE KAKTUS..EIKU TYRÄKKI!

Follow my blog with Bloglovin
Jättityräkkiä (Euphorbia ingens)  luullaan usein kaktukseksi, sen järeän, kaktusmaisen kasvutavan vuoksi. Kaktus se ei kuitenkaan ole, vaan on samaa sukua kotoisan joulutähtemme kanssa…ei kyllä uskoisi! Tämä komistus on tämän hetken kuumimpia kavereita ja hyvin trendikäs.

Tyräkki koko cowboy 1 (1)

Jättityräkki on helppohoitoinen. Se viihtyy runsas hajavaloisesta kasvupaikasta varjoisaan.

Tämä kasvi on hoidonkin suhteen hyvin helppo. Ei suutahda vaikka välillä unohtaisit kastella sen. Tosin ihan unohduksiin sitä ei kuitenkaan kannata jättää. Kastele kasvualusta kerralla läpikotaisin ja sitten voit taas antaa sen olla piiiitkän aikaa rauhassa ennen uusintakastelua.

Jättityräkkiä lannoitellaan laimealla lannoitusliouksella, jonka voi sekoittaa kasteluveteen. Ohjeeksi voisin antaa n. 1/3 lannoitevalmisteen määrästä. Lannoita ainoastaan kevät- ja kesäaikaan.

Siispä siis komea kaveri ja vielä helppoluontoinenkin! Suosittelen kokeilemaan!

Terveisin

-Vihreän peukalon Tiina-