YRTTI-IHANUUKSIA

Follow my blog with Bloglovin

Auringon pilkahdellessa ja valon lisääntyessä kevään vehreys ja yrtti-innostus valtaa mielen. On vaan jotenkin ihan pakko saada puuhata ihanien,  heleän vihreiden yrttien kanssa.

istutuspuuhia

Malttamattomana ihmisenä hankin yrttini kaupan hevi-tiskiltä ja istuttelin ne kauniisiin lasipurkkeihin. Kuivatut herneet ovat kyllä likoamassa ja idättäminen on mielessä, mutta ensihätään  mennään nyt näillä valmiilla.

Istutus

Mikä onkaan ihanampaa kuin aloittaa aamu tuoreen leivän kanssa, jonka päällä on keko vihreää!

Kaupan valmiiksi kasvatetut yrtit ovat mielestäni vähemmän esteettisissä, muovisissa purnukoissa, joissa ne kuivavat hetimiten. Päätin istutella omat viheriäiseni vähän kauniimmin.  Näissä  lasipurkeissa on myös enemmän multatilaa, niin multakin säilyy kosteana pidempään. Itselläni ainakin nuupahtanut basilika on tuttu näky keittiön ikkunalla kuivahdettuaan…

Basilika ja timjami

Istutustöitä puuhastellessani voitte vaan kuvitella sen ihanan tuoksun, joka leijailli asunnossamme. Ravintoa kaikille aisteille siis!

Hankin kivoja leimasimia ja leimailin yrttipurnukoilleni persoonalliset etiketit. Eikö vaan näytäkkin aika hauskalle. Helppoa ja kivaa puuhaa!

hyvä nimilappu

Etiketti parempi

Siellä ne nyt ovat, aamiaisleipää odottelemassa, keittiön ikkunalla!

Keittiön ikkunalla (1)

Kokeile sinäkin!

Terkuin

-Vihreän peukalon Tiina-

2 Comments

Kommentointi on suljettu.