YSTÄVÄNPÄIVÄ <3

ikkunalauta

Samoin kuin me ihmisetkin, niin suurin osa kasveistakin pitää toistensa seurasta!

Toisiaan lähellä olevat kasvit muodostavat kasviryhmän sisälle pienilmaston. Tiiviissä ryhmässä ollessaan ilmankosteus  saattaa nousta jopa 70%. Tästä kasvit nauttivat.

Talvisin, pimeänä aikana, kannattaa kasviryhmiä koota kodin valoisimmille paikoille. Luonnonvalon määrä on niin vähäinen, että kaikki kasvit tarvitsevat sen vähäisenkin valon kokonaan käyttöönsä. Kevätauringon pilkadellessa voi ryhmiä sommitella uudelleen, jotta varjoisemman paikan kasvit eivät kärsi liiasta paahteesta.

Kivan näköisen kasviryhmän saat kun kaikilla kasviryhmään kuuluvilla on jokin yhteinen ominaisuus. Se voi olla esimerkiksi ruukun väri, materiaali tms. Voit lisätä kasvien väliin pieniä sisustusjuttuja ja nostella toisia kasveja korkeammalle vaikkapa kirjapinon avulla.

Hyvää ystävänpäivää Sinulle ja kasveillesi ❤