Lähdetäänpä viherkasviostoksille

Ajattelin näin kevään kynnyksellä koota kasviostajan ABC-postauksen, jotta onnistuisit ostoksissasi parhaalla mahdollisella tavalla. Saisit kasvisi kasvamaan ja voimaan hyvin, ilman mielipahaa pieleen menneiden kasviostosten vuoksi.

Sirovuoripalmut hauskoissa paperipusseissa

 

Kukkakaupan palmuvalikoimaa

Lähdetäänpä liikeneteeseen ja aloitellaan sillä, että istahdat hetkeksi ja mietit muutamia seikkoja.

A)
Pohdi hetki, minkälainen kasvien hoitaja sinä olet? Pidätkö kasvien kanssa puuhailemisesta ja  hoitamisesta. Oletko kenties laiska hoitaja ja unohtelet kasvien kastelun vähän väliä? Hoidatko kasveja kenties liian innokkaasti, ehkä hukuttaen ne liikakastelulla? Oletko paljon poissa kotoa, jolloin kasvit jäävät hoitoa paitsi? Onko perheessä lapsia tai lemmikkejä, jotka saattavat napostella kasvien lehtiä?

B)
Seuraavaksi voisit pohtia tulevan kasvin sijoituspaikkaa. Minkälaiset valo-olosuhteet paikassa on? Onko paikka valoisa vaiko varjoinen ja mihin ilmansuuntaan ikkunat ovat? Entäpä minkämoinen lämpötila ja ilmankosteus tulevan kasvin sijoituspaikassa on?
Nämä yllämainitut voisi kirjoittaa muistilapulle ja ottaa mukaan kukkakauppaan.

C)
Kukkakauppaan astellessasi, em. asiat mietittynä myyjä osaa neuvoa sinulle sopivat kasvivaihtoehdot, joista valita sinulle mieluisin. Saat tietoosi myös kasvin nimen ja voit vaikkapa  jatkossa etsiä lisätietoja siitä kun tunnet kasvin. Myyjä opastaa myös kasvin hoidossa ja sinulla on mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä.
Näin kasvilla on hyvät mahdollisuudet kasvuun ja hyvinvointiin. Niin ja sinä saat nauttia kasvistasi pitkän aikaa.

Kultaimarteet mahtavissa ruukuissa ja tulppaanit trendikkäästi ilman ruukkua

Viime vuosina viherkasvit ovat vain kasvattaneet suosiotaan ja se on ihanaa! Tämä viherbuumi on tuonut myös paljon uutuuksia ja harvinaisuuksiakin kukka-ja puutarhaliikkeiden kasvivalikoimiin. Tämä jos joku syyhyttää viherpeukalon sormia!

Unelmat ❤

Onnistuneita ostoksia toivotellen!