Kevät on täällä! Kevät on täälläääää!

En malttanut pitää näppejäni kurissa kun näin kaikki ihanat alkukevään kasvit puutarhamyymälässä. Oli pakko räpsäistä muutama kuva ja esitellä teille pari kevään kaunokaista! Nämä kevään kukkijat ovat vasta alkusoittoa kukka- ja puutarhakaupoissa, sillä sipulikukkien ja muiden kevääseen kuuluvien kasvien sesonki on vasta alkamaisillaan. Vahva tunne on, että ”joudutte” näkemään ja kuulemaan tästä kevään porukasta vielä toisen tai jopa kolmannenkin kerran, kunhan valikoimat tästä vielä laajenee! Kevään kasvit ovat vaan NIIN ihania! Voiko kukaan väittää toisin?!

Bellikset – kaunokaiset, Kukka&Puutarha Flör, Turku

Nyt puhumme kausi-/sesonkikasveista, joiden ei ole tarkoituskaan olla pitkäkestoisia. Jotkut näistä ovat ilonamme leikkokukkien keston verran ja toiset taas hiukan pidempään. Näin ollen hoitotoimet eivät ole vaativia eikä sijoituspaikallakaan ole niin väliä. Saa olla aurinkoista tai pikkuisen varjoistakin.Yleensä nämä kasvit heitetään pois niiden kukittua. Sitten voikin hankkia uuden tilalle hyvällä omalla tunnolla  😉 Mikään ei kuitenkaan estä säilyttämästä näitä lehtevinäkin pidempään ja voihan ne säiden salliessa sitten istutella uloskin.

Pikkuiset orvokit, Kukka&Puutarha Flör, Turku

Yleisohjeena voisi näille kuvien kasveille sanoa, että kastele parisen kertaa viikossa ja kaada tällöin n. desilitra vettä multatilaan. Jos on kovin valoisa/aurinkoinen paikka ja lämmintä, kastelukertoja voi olla enemmän. Nämä kasvit kyllä kertovat lehtien nuokahtamisella, milloin ovat janoisia!
Lannoittamista ei välttämättä tarvita, mutta jos haluat voit lannoitella lannoitevalmisteen ohjeiden mukaisesti.
Kevään sipulikukat ovat hoidoltaan vieläkin helpompia, sillä niitä ei tarvitse kastella juuri ollenkaan. Mutta niistä kerron sitten myöhemmin ajan kanssa. Helmililjoja, narsisseja,ja hyasintteja ja vaikka mitä muitakin ihanuuksia olen jo bongannut kukkakauppojen valikoimissa.

Ihanat tarhakääpiöesikot, Kukka&Puutarha Flör, Turku
Kaunokaiset!

Toivotan ihania ja nautinnollisia hetkiä kevään kukkijoiden parissa!

 

4 Comments

  1. Vihreäpeukaloinen Tiina

    Moi moi Riikka 🌸
    Kyllä voi istuttaa ulos kunhan kelit sallii. Tällä tarkoitan sitä että lämpötila on pysyvästi plussan puolella ja maa sula. Voit istuttaa sekä kukkapenkkiin että nurmikolle. Paljon näkee pihoja, joissa keväisin ja kesäisin bellikset ovat vallanneet, positiivisessa mielessä, koko nurmikon. Valoisa kasvupaikka ja multaisa kasvualusta on sille hyväksi. Myöhemmin keväällä löydät varmasti belliksiä myös puutarhamyymälöiden valikoimista, erilaisia lajikkeita 😊🌸

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.