Kuinka kauan tämä säilyy – juttua kasvien kestosta

Kukkakaupan tiskin takana työskennellessäni kuulen monesti kysymyksen ” Kuinka kauan tämä kasvi säilyy kauniina?”. Tästä johtuen ajattelin kertoa teille kasvien kestosta,niiden oletetusta eliniästä.

Ruukkukasvit jaetaan kestoltaan karkeasti kahteen ryhmään, pitkäkestoiset kasvit ja kausikasvit. Kerron teille nyt kausikasvien kestosta.

 

Kesäkukat, värikkäät sääkukat, oliivin ja viikunan varjossa
Kausikasveja,laventelit ja hopealangat

 

Kausikasvit
Kausikasvien porukalla on monta kutsumanimeä, niistä kuulee puhuttavan  myös sesonkikasvien tai lyhytkestoisten nimellä. Nimet antavatkin osviittaa näiden kasvien kestosta, oletetusta säilyvyydestä.
Kausikasvit ovat usein näyttävästi kukkivia, värikkäitä ja houkuttelevia. Tämän ryhmän kasvit säilyvät käyttökelpoisina ainoastaan lyhyehkön ajan. Tuon ajanjakson pituus vaihtelee eri kasvilajien välillä. Toiset kestävät saman aikaa kuin leikkokukkakimppukin ja toiset taas säilyvät kauniina useamman kuukauden. Näitä ruukkukasveja voisi karkeasti ajatella käytettävän leikkokukkien tapaan, kun kasvin kauneus häviää on aika hävittää se ja hankkia uusi vuodenaikaan tai käyttötarkoitukseen soveltuva tilalle.
Kohta on kevään ruukkukasvisesonki parhaimmillaan! Ensimmäiset narsissit, helmililjat ja jaloleinikit ovat jo näkyneetkin kukkakauppojen valikoimissa! Ne saavat mielen niin keväiseksi!
Keväiset jaloleinikit

 Leppoisaa sunnuntai-päivää, nautitaan kausikasveistamme!

Terveisin Vihreäpeukaloinen Tiina