Vihreä peukalo voi kasvaa kenelle vaan!

Tämän blogi-sivuston tarkoituksena on kertoa ruukku- ja viherkasveista, niiden hoidosta ja käytöstä selkokielellä, ymmärrettävästi. Niin että jokaisen on helppo hankkia oikea kasvi omaan kotiin, kaverille lahjaksi tai työpöydän kulmalle. Lisäksi haluan antaa selkeät hoito-ohjeet jokaiselle esittelemälleni kasville, niin että ne säilyisivät kauniina kasvin oletetun eliniän. Kerron vinkkejä kasvien käyttöön, opastan hoidossa ja saatan kertoa joskus jonkun tarinankin tiettyyn kasviin liittyen.

Olen itse innokas kasviharrastaja ja kasvit kuuluvat olennaisena osana myös ammattiini. Toimin kukka-ja puutarhakaupan erilaisissa työtehtävissä freelancerina ja koulutan myös tulevia puutarhureita, floristeja ja floristimestareita. Kasvit ovat olleet työkalujani jo muutaman vuosikymmenen ajan.

Tammikuun lopussa Saksassa, Essenin kaupungissa järjestetään valtavat puutarha-alan messut. Nämä kuvaterveiset ovat sieltä ihailtavaksenne. Messuilla esitellään  kaikki puutarha-alan uutuudet ja uudet trendisuuntaukset. Kuvistakin voi bongata että kaktukset ja mehikasvit ovat tällä hetkellä trendikkäitä. Ihaniahan ne ovatkin,kaikessa karuudessaan! Kasvi-istutukset ovat nyt ronskeja ja rouheita. Erilaiset amppeliratkaisut ja lasiastiat ovat myös  kasvitrendien kuuminta aallonharjaa nyt. Läpinäkyvyys astioissa ja istutuksissa ovat tämän hetken juttuja. Juuret, multa ja kasvu saa näkyä!

Palaan pian kertomaan kasveista tarkemmin, selkeästi ja simppelisti, rennolla otteella! Kevät koittaa ja multasormet syyhyävät, joten nähdään pian!

Terveisin
Vihreä peukaloinen Tiina